Contact

Vitamina C ajută la reducerea atât a efectelor fizice cât și psihologice ale stresului

23/11/2018 - share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Este deja suplimentul nutritiv preferat de toți, utilizat la prevenirea răcelii obișnuite și a luptei împotriva cancerului. Dar recent, au fost descoperite și alte beneficii. Vitamina C ajută la reducerea atât a efectelor fizice cât și psihologice ale stresului asupra oamenilor.

Persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C nu sunt afectate de stres, nici fizic, nici mental, atunci când sunt nevoite să facă față unor provocări psihologice acute. Mai mult, acestea își revin mult mai rapid, după ce au trecut printr-o situație stresantă, în comparație cu cele care prezintă niveluri scăzute de vitamina C în sânge.

Într-un studiu, cercetătorii germani au supus un număr de 120 de persoane unui stres ridicat, respectiv să vorbească în public și să rezolve probleme de matematică. Jumătate dintre participanți au primit 1000 mg de vitamina C. Astfel, semnele specifice, cum ar fi nivelurile ridicate ale hormonului de stres și hipertensiunea arterială, au fost semnificativ mai ridicate la cei care nu au primit suplimentul de vitamină. În schimb, cei care au primit vitamina C au raportat că s-au simțit mai puțin stresați.

Cercetatorii cred că vitamina C ar trebui să fie considerată o parte esențială în combaterea stresului.

Formular de contact