Contact

Vitamina C – bariera naturală împotriva radicalilor liberi

12/02/2019 - share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Vitamina C este unul dintre cei mai importanți antioxidanți de care organismul nostru are nevoie. Aceasta nu poate fi produsă de corpul nostru, ci doar să fie sintetizată din alimentație și/sau suplimentare. Indiferent de modul în care îți asiguri cantitatea de vitamina C necesară zilnic, proprietățile ei antioxidante sunt cele care o fac un aliat de nădejde în lupta împotriva agenților nocivi externi.

Radicalii liberi fac parte din categoria agenților nocivi externi și sunt un pericol real pentru organismul uman. Ducem o luptă în fiecare zi cu acești invadatori, iar vitamina C este unul dintre antioxidanții care îi poate neutraliza. Spre exemplu, radicalii liberi pot apărea în urma expunerii îndelungate la radiația UV solară, în urma fumatului sau a poluării atmosferice printre altele.

În ajutorul nostru vine vitamina C – bariera naturală împotriva radicalilor liberi. Proprietățile sale antioxidante îi conferă puterea de a neutraliza radicalii liberi. Acești agenți nocivi sunt molecule instabile căroră le lipsește un electron. Din acest motiv, radicalii liberi “vânează” moleculele stabile din corpul uman. Vitamina C este un antioxidant, care vine cu un electron în plus și, astfel, neutralizează radicalii liberi.

Bibliografie:

V. Lobo, A. Patil, A. Phatak, N. Chandra. Free radicals, antioxidants and functional foods: Impact on human health. Pharmacogn Rev. 2010 Jul-Dec; 4(8): 118–126. doi: 10.4103/0973-7847.70902

 

 

 

Formular de contact